Széchenyis tanárok Kárpátalján

Az adományok kijutottak Beregszászra

2018. október 19. és október 23. között Kárpátalján tartózkodott a Soproni Széchenyi István Gimnázium 15 fős „küldöttsége”. A Határtalanul! Program által finanszírozott út során csodálatos tájakkal és csodálatos emberekkel ismerkedtünk meg, valamint felejthetetlen élményekkel gazdagodtunk.

Október 22-én, a Beregszászi Bethlen Gábor Magyar Gimnáziumban egy olyan megható és felemelő 56-os megemlékezésnek voltunk tanúi, amely sokunknak könnyeket csalt a szemébe. Katartikus élményben részesített bennünket a gimnázium 6. évfolyama (magyarországi számozás szerint: 10.), ezúton is gratulálunk nekik, és felkészítő tanáruknak!

Az ünnepély után került sor a Sopronban gyűjtött adományok átadására. Hatalmas örömünkre szolgált, hogy a részt vevő tanárok hozzájárulása, illetve az utólag beérkezett pénzadományok révén

 

adományunk összértéke végül 697 830 forint lett!

Úgy gondoljuk, hogy az ajándékok és a pénzadomány jó helyre került a Beregszászi Bethlen Gábor Magyar Gimnáziumban, ahol pedagógus kollégáink a Magyarországon elképzelhetetlen viszontagságok és nélkülözések közepette igyekeznek betölteni szép és felelősségteljes hivatásukat!

Reméljük, a búcsú nem végleges, és kapcsolatunkat folytatni tudjuk további utazások, csereprogramok és közös rendezvények formájában!

 

(ET)

2018.10.24.

« vissza