Adománygyűjtés

Kárpátaljai partneriskolánknak

 

Kedves diákok, szülők, kollégák, partnerek és támogatók!

 

A Soproni Széchenyi István Gimnázium 2018. februárjában nyertes pályázatot adott be a Határtalanul! Program keretében. Pályázatunk egy gyűjtőakció megszervezéséről (kárpátaljai partneriskolánk, a Beregszászi Bethlen Gábor Magyar Gimnázium részére) és az adományok kijuttatásáról szól. 15 széchenyis tanár utazik a küldöttségben 2018. október 19-én.

 

A rendkívül rossz körülmények között, magyarellenes közegben létező és dolgozó beregszászi iskolának a diákjaik számára írószerekre, füzetekre, taneszközökre, az informatikatermük esetében pedig modernizálásra (régi, képcsöves monitorjaikat szeretnék lecserélni lapos képernyőkre) volna szüksége.

 

Eredetileg arra pályáztunk, hogy iskolánkból leselejtezett, de még jól használható eszközöket (lapos monitorokat, hálózati eszközöket), valamint egy adománygyűjtő akció során szerzett tan- és írószereket vigyünk magunkkal 450 ezer forint értékben. Sajnos közben kiderült, hogy az ukrán vámtörvények csak nagyon magas eljárási díj ellenében, hosszadalmas procedúra után engedik komolyabb tárgyi adományok bevitelét az országba, így ezt a fajta jótékonykodást a beregszászi magyar konzulátus nem javasolja. Akciónk keretében ezért pénzt gyűjtünk a kárpátaljai barátainknak, amelyet ők a nekik leginkább megfelelő módon használhatnának fel, és olyan eszközöket vásárolhatnának, amilyenekre ténylegesen szükségük van, illetve kisértékű eszközöket (pl. pendrive), amelyek kiszállítását meg tudjuk oldani a személyes csomagjainkban.

 

Kérünk Önöket, hogy amennyiben lehetőségeik megengedik, támogassák pénzadományukkal a Beregszászi Bethlen Gábor Magyar Gimnázium és diákjai számára szervezett gyűjtőakciónkat.

 

A támogatást elfogadjuk készpénzben (az osztályfőnököt vagy más munkatársunkat közvetlenül megkeresve, vagy az iskola titkárságán befizetve), vagy átutalással az alapítványunk számlájára (Széchenyi Alma Mater Sopron Alapítvány, bankszámlaszám: Erste Bank 11996004-02202284, a közleményben kérjük feltüntetni: „SZIG KÁRPÁTALJA 2018”).

 

Köszönjük a támogatásukat!

 

Az iskola vezetősége

 

 

A gyűjtőakciónk 2018. október 8-án véget ért, köszönjük a beérkezett adományokat!

Október 8-ig 575.830 Ft adomány érkezett! Köszönjük!

 

Tisztel adományozók! Tájékoztatjuk Önöket, hogy az adományok összértéke végül (az okt. 8. után beérkezett adományokkal és a küldöttségben kiutazó széchenyis tanárok hozzájárulásával) 697.830 Ft lett! Köszönjük!

2018.12.10.

« vissza