Diákjaink bemutatója a bolygókutató konferencián

EPSC 2017 Riga

Iskolánk Robotika szakköre a Hunveyor-HUSAR projekt keretében olyan rover-modelleket épít és programoz, amelyek egy bolygó felszínén önállóan dolgozva méréseket képesek végezni. Ezeket a rovereket az Európai Bolygókutató Konferencián (EPSC) van lehetőségünk bemutatni. Ezt idén Rigába rendezték szeptember 16-22. között, így az ötfős csapat: Bejó Mátyás (SZIG 9.A osztály), Joób Zalán (SZIG 8.A osztály), Hargitai Benke (Révai M. Gimn. Győr) (SZIG 9.A osztály), Molnár Barnabás (SZIG11.A osztály) és Sztojka Áron (HTL Eisenstadt) a Baltikumban tett egy szakmai kirándulást.

Magára bemutatóra szeptember 21-én került sor a poszter-elődások idejében. A diákok azonban nem csak a posztert (amely itt tekinthető meg) hanem magát a rovert is bemutatták működés közben.

 

 

 

 

 

 

 

 

 


A posztereket nézegető résztvevők a szó szoros értelmében belebotlottak a lábaik között furikázó roverbe, amely csepp alakú "lövedékeket" lőtt ki. Ezekben szenzorok voltak, amelyek mérési adatai először a roverre, majd onnan egy laptopra kerültek a cseppek saját wifijén keresztül.

 

 

 

 

 

 

 

 


A mosoly az arcokon azt jelzi, hogy a rover összességében sikert aratott, kaptunk ötleteket a továbbfejlesztésre is.

 

 

 

 

2017.10.02.

« vissza