Egy (két) konferencia margójára

Jutalomút diákjainknak, köszönet a segítségért - A Magyar Földrajzi Társaság nagylelkű ajándéka

Mint az közismert, augusztus utolsó hétvégéjén két országos konferenciának adott otthont a Soproni Széchenyi István Gimnázium. Elsőként a Külgazdasági és Külügyminisztérium védnökségével „A Közép-Kelet-Európa a 21. század többpólusú világában” című geopolitikai konferenciára került sor, majd a Magyar Földrajzi Társaság 70. Vándorgyűlése és 141. Közgyűlése következett. Az ország minden részéből és a határon túlról érkezett vendégeink, miközben eredményes munkát végeztek, nagyszerűen érezték magukat nálunk. A konferenciák résztvevői egyetértettek abban, hogy azért (is) lehettünk kitűnő házigazdái ezen rendezvényeknek, mert nagyon sok önkéntes segítette munkával, felajánlással a sikeres szervezést. Itt az ideje, hogy főszervezőként ezen a fórumon is köszönetet mondjak mindezért.

Álljon itt azoknak a névsora, akik nélkül mindez nem jöhetett volna létre.

Dr. Bernek Ágnes, a Magyar Földrajzi Társaság Geopolitikai Szakosztályának elnöke, Prof. Dr. Gábris Gyula, a Magyar Földrajzi Társaság elnöke, Dr. Mari László, a Magyar Földrajzi Társaság főtitkára, Mohai Andrea titkárságvezető, Csizmadia Norbert, a PAGEO Alapítvány elnöke, Kurányi Éva és Szentpáli Ágnes tanárnők, Szabó Miklós és Farkas Gábor, a gimnázium korábbi és jelenlegi igazgatója, Marek János tankerületi igazgató, Treml Júlia geográfus,  Izsó Katalin, a Fertőrákosi Kőfejtő és Barlangszínház igazgatója, Bónisné Farkas Petra és Bónis Péter, Reitter-Bónis Borászat, Iszló Gábor borász, Takács Gábor és Hauska Ferenc, Goda István és Pellinger Attila, Fertő-Hanság Nemzeti Park, Taschner Tamás idegenvezető és végül, de nem utolsósorban diákjaink: Koloszár István, Bertalan Kristóf, Csonka László, Jereb Botond, Elek Aladár, Herczeg Imre, Rasztovics Bálint, Takács Adrienn, Hruby Réka, Horváth Zsófia, Hegedűs Bianka, Janda Adél, Kránitz Laura, Klausz Kitti, Haluska Máté, Soós Bence, Kovács Marcell, Demcsik Máté, Nagy-Bíró Benedek, Nyikos Benjámin

 

A Magyar Földrajzi Társaság elnöksége nagylelkűen és igazán stílusosan fejezte ki köszönetét diákjainknak. 2017. szeptember 8-án, pénteken, földrajzi tanulmányi kiránduláson vehetett részt az a 20 tanulónk, akik a legtöbbet segítettek a rendezvények lebonyolításában. A Kemenes Vulkánparkban Dr. Mari László - az ELTE Természetföldrajzi Tanszékének docense – izgalmas előadásával kezdődött, majd a Vulkánpark bemutatásával folytatódott a program. Az ebédet követően, Mari tanár úr vezetésével a Ság-hegy „bevétele” következett, az egykori tűzhányó megannyi természeti szépsége tárult fel diákjaink előtt. A program zárásaként a celldömölki Vulkán Fürdő gyógyvizében pihente ki a társaság a túra fáradalmait.

Nagyon büszkék vagyunk arra, hogy a hazai geográfia legrangosabb eseményének házigazdái lehettünk!

A konferenciákról beszámolt a helyi-és az országos média is.

https://www.youtube.com/watch?v=HqrpgcE_Q84

https://www.youtube.com/watch?v=M-KsPrdn0Y0   5.15-7.52-ig

https://www.youtube.com/watch?v=KNgqrxI_DYw   0.11-3.46-ig

                                                                                                                                Simon György

2017.09.11.

« vissza