4. hely a Bionika Akadályverseny döntőjében

Idén először mérettük meg magunkat ezen a versenyen

Az idei tanévben másodszorra hirdette meg a Pázmány Péter Katolikus Egyetem a Bionika Akadályversenyt. A versenyfelhívás szerint a 4 fős csapatoknak az első fordulóban össszetett biológiai, informatikai, fizikai és kémiai kérdésekre kell válaszolni, majd a legjobb 10 csapat kerül be az egyetem épületében megrendezésre kerülő Akadályversenyre.

Iskolánk Szigma csapata (tagjai: Lecsek Nadin 10.A, Orbán Brigitta 10.A Varga Gábor 10.C és Varga Péter 10.C osztályos tanulók) is bejutott a döntőbe, amelyre 2017. május 13-án került sor. A Szigma csapatnak - -többek között - 3 budapesti, 1 győri, 1 mosonmagyaróvári, 1 encsi csapattal kellett megküzdenie. De leginkább az állomásokon őket váró feladatokkal, amelyek az alapismeretek mellett a logikus gondolkodást, a problémára való rálátást is igényelték. A széchenyisek végül a 4. helyet szerezték meg a versenyben.
De felkészítő tanáraikkal - Kocsis Attiláné és Lang Ágota - együtt fogadkoznak, hogy jövőre az idei tapasztalotok birtokában jobb helyezéssel térnek majd haza!

A felkészülésben segítettek még:
Kis-Huszta Pálma tanárnő , Velicsányi Péter, Grafl Eszter, Nickl István volt diákjaink. Köszönet érte nekik!

2017.05.13.

« vissza