Új könyvek az iskolai könyvtárban - Köszönet érte adományozóinknak

Modern, mai regények - Útikönyvek - Művelődéstörténeti albumok

A lány, aki megérintette az eget - Hogyan válik a jövő nélküli fiatal lányból befolyásos ruhatervező? Milyen utat kell bejárnia egy csavargónak, hogy a szabadság védelmezője lehessen? És miképpen lesz egy zsidó tolvajból híres orvos? A válaszokat az 1500-as évek elejének Olaszországában kell keresnünk.

 

A Wright fivérek : A repülés szerelmesei -  Kik voltak ők, és vajon azt érték el, amit szerettek volna? Ezen férfiak jóval többek voltak, mint iskolázatlan Dayton kerékpárszerelők, akik véletlenül sikeresek lettek, bennük kivételes bátorság és elhatározottság lapult, intellektuálisak, érdeklődők, és szüntelenül kíváncsiak voltak, ezek pedig meghatározó jelzőik voltak már felnevelkedésüknek is. 

 

Az örök szépségen túl - Katherine Boo könyve, a huszonegyedik század egyik egyenlőtlenül fejlődött nagyvárosában (Mumbai) lakó, jobb életért küzdő családok drámai, néha szívet tépő történetét mondja el. Abdul, egy megfontolt és vállalkozó szellemű, keményen dolgozó muszlim kamasz fiú a gazdagabb emberek eldobált, újrahasznosítható hulladékaiban véli megtalálni a számítását, az elérhető „jómódot”.

 

Óvilági kultúrák - az Óvilági kultúrák, pompásan illusztrált áttekintését nyújtja az emberiség legrégibb, legjellegzetesebb civilizációinak az i.e. 4000 és i.sz. 1500 közötti évszázadokban. 
Párját ritkító tudományos pontossággal, csodálatos fényképfelvételekkel és grafikai leleménnyel vezeti olvasóját a legkorábbi „folyamközi”, mezopotámiai városias településekig, az írnoki ismeretek, a jogalkotás, a kerékgyártás, a fémolvasztás, a matematikai és a mérnöki tudományok bölcsőjéig; a régi egyiptomiak politikai és vallási hagyományaihoz…

 

Toscana - Kalandok és élmények 24 órába sűrítve. Ötletek és javaslatok, hogy kevés pénzből hogyan érezzük jól magunkat és hová menjünk vásárolni. Minden fejezet végén takarékos ajánlat. Hasznos internet oldalak, interaktív térképek, telefonszámok és e-mail címek.

2017.03.09.

« vissza